Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hírek

Hírek

2021. 11. 19. 10:04:26
A hajtöredezés okai

A hajtöredezés egy igen kellemetlen és gyakori probléma, mely sajnos sokunkat érint. A jó hír azonban, hogy a legtöbbször a probléma csak átmeneti, néhány – direkt erre a célra kifejlesztett termékkel, a hajápolási szokások változtatásával vagy épp életmód és táplálkozás váltással könnyedén segíthetjük a hajunk állapotának javulását, visszanyerhetjük erősségét.

De vajon mi állhat a probléma mögött és kiket érint leginkább?

Ebben a blogban ennek járunk utána.

2021. 10. 14. 12:22:10
Így jelzi a bőr, ha nem megfelelően ápoljuk

Ha bőrápolásról van szó, sokszor nagyon nehéz dolgunk van, laikusként nehéz eldöntenünk, hogy vajon mikor, mivel és hogyan érdemes ápolnunk a bőrünket. Vajon mi az, ami kevés, mi az, ami optimális? Szükséges naponta többször hidratálni? Milyen gyakran kell bőrradírt használni? Télen is szükséges fényvédőt használni?

Sajnos ezekre a kérdésekre nincs egységes válasz, ami az egyikünknek megfelelő, az a másikunknak már sok, vagy épp kevés. Minden bőrtípust más és más termékekre, más és más típusú ápolásra van szüksége. A hatékony bőrápolási rutin kialakításához tehát a legelső lépése, hogy tisztába legyünk a bőrünk típusával, igényeivel.

2021. 09. 15. 15:27:32
Mit tegyünk a zsíros haj ellen

Számos tévhitet hallani arról, hogy mit kell és mit nem szabad tenni zsíros haj ellen. Vannak, akik kimondottan javasolják a sűrű hajmosást zsíros haj esetén és olyan is akad, aki épphogy az ellenkezőjét javasolja.

Ebben a blogban a zsíros haj ápolásával foglalkozunk.

2021. 08. 19. 14:52:24
A szépségipari szalonok története

A fodrász szakma egészen az ókori Egyiptomig nyúlik vissza, ahol a fodrászok díszített tokokban tartották a szükséges eszközöket, ollókat, hajápolókat és egyéb formázó anyagokat, és ezeket maguknál tartva járték ügyfeleiket. Hogy megismerjük, hogyan jutottunk el ettől a pillanattól a ma ismert fodrásszalonokig haladjunk fokozatosan a történelem mentén.

2021. 07. 15. 09:30:29
A nyaralásra ezeket a krémeket vigyük magunkkal!

Mindenki életében vannak olyan dolgok, amiket soha sem hagynak otthon, ha nyaralni mennek. Korábban persze teljesen mást foglaltak magukba ezek a dolgok. Napjainkban a nyári kirándulások alkalmával a legfontosabb dolgok közé tartoznak már a krémek, zselék, amiket feltétlenül magunkkal kell vinnünk. Ezek a termékek segítenek abban, hogy tökéletesen hidratált maradhasson arcunk, bőrünk.

2021. 06. 10. 10:36:45
Pattanások és mitesszerek kialakulásának okai

Napjainkban sajnos egyre többen küzdenek pattanásokkal, mitesszerekkel arcukon vagy akár vállukon, hátukon, mellkasukon. Ma már számtalan módszer létezik, aminek segítségével el tudjuk tünteni vagy legalább csökkenteni a gyulladást vagy a számukat. Sajnos olyan is előfordul, hogy ezek a pattanások nem csupán serdülőkorunkat kísérik végig, hanem az utána következő éveket is. Ez gyakran okozhat önbizalmi problémákat is leginkább a fiatalok körében, akik azt gondolják, hogy ez világi nagy probléma, mert nem gondolnak bele, hogy az emberek több, mint 8/10-ét érinti.

2021. 04. 29. 10:00:17
Miért fontosak a fényvédők?

Fényvédelemre mindenkinek szüksége van, főleg az utóbbi évtizedekben, amikor annyira elvékonyodott az ózonréteg, hogy az UV sugárzás igen nagy károkat tud okozni szervezetünkben. Tévhit tehát, hogy csak akkor szükséges fényvédőt alkalmaznunk, amikor napozunk, valójában a mindennapokban is használnunk kellene.

2021. 04. 27. 08:50:11
5+1 tipp a ráncos bőr megelőzésére

Ami a szépségiparban az egyik legnépszerűbb téma, az nem más, mint a ráncok és a ránctalanító krémek. Manapság már tengernyi termék és kezelés közül válogathatunk, de ma már számtalan praktikát olvashatunk az interneten, amit otthon is könnyedén kipróbálhatunk. Természetesen az ilyen fortélyok általában közel sem járnak akkora sikerrel, mint a hozzáértők által elvégzett kezelések, vagy a profi szakemberek által készített krémek, kenőcsök, termékek.

2021. 03. 12. 10:38:16
A korpásodás és hajhullás okai

Talán már mindannyian találkoztunk a kellemetlen bosszantó, makacs korpát, amitől olyan nehéz megszabadulnunk. De azt tudtad, hogy a korpásodás igen veszélyes következményekkel járhat, akár kopaszodáshoz is vezethet. Nem szabad a problémát félvállról venni, a fejbőri fertőzés akár maradandó károsodásokat is okozhat. Ebben a blogban a korpásodás okait és veszélyeit vesszük át, valamint a hajhullásról is szó lesz majd, de azt is megnézzük, hogy mit lehet tenni a korpa és a hajhullás ellen.

2021. 02. 18. 10:35:48
A négy leggyakoribb bőrtípus

Világunkban már számos alkalommal tapasztalhattuk, hogy sok mindenben hasonlítunk, azonban még sincs két egyforma ember. Ugyanígy van ez a bőrtípusokkal is. Minden ember más és más bőrtípussal rendelkezik, melynek mindegyike különböző kezelést igényel. Általában 4 eltérő bőrtípust különböztetünk meg, amely csoportok valamelyikébe szinte minden ember beletartozik. Van az úgynevezett normál bőr, a száraz, a zsíros, valamint a vegyes vagy más néven kombinált bőr. A bőr állapotát nagyon sok miden befolyásolhatja, melyek közül néhányon tudunk változtatni (például a táplálkozás), azonban van, aminek változtatásával nem érdemes próbálkozni (például a hormonok), mert hatalmas károkat okozhatunk szervezetünkben.

Keresés