Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hírek

Hírek

2023. 05. 19. 09:51:30
Vitaminok és étrend-kiegészítők szerepe mindennapjainkban

A vitaminok és étrendkiegészítők olyan termékek, melyek célja, hogy kiegészítsék az étrendet és biztosítsák a szervezet számára a szükséges tápanyagokat.

A vitaminok kulcsfontosságúak az anyagcserében, az immunrendszer működésében, a sejtek megfelelő működésében és az egészség fenntartásában. Az emberi szervezet számos vitamint nem tud előállítani, ezért táplálékból kell bevinni őket. Egy egészséges felnőtt számára a megfelelően összeállított, kiegyensúlyozott étrend és életmód elegendő ahhoz, hogy fedezze a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. Adódhatnak azonban olyan élethelyzetek – szigorú diéta, fogyókúra, felfokozott, rohanó életmód, betegségek utáni lábadozás, stb. - amikor a megszorítások, a kiegyensúlyozatlan, esetleg egyoldalú étrend, a szervezet kimerült állapota miatt étrend-kiegészítő fogyasztására lehet szükség a szervezet egyensúlyi állapotának fenntartásához.

2023. 05. 16. 08:54:03
Hogyan védjük bőrünket tavasszal? Tippjeink a ragyogó bőrért.

A tavaszi-nyári hónapok a legtöbb ember számára az év legszebb időszakai. Erre az időszakra tervezik sokan a szabadságot, ilyenkor kirándulunk a legtöbbet, sokat tartózkodunk a szabadban.

Az erős UV sugárzás, a meleg és a magas páratartalom is számos bőrproblémát okozhat, mint például a napégés, a bőr kiszáradása, a kiütések, az ekcéma vagy az allergiás reakciók.

2023. 04. 19. 16:13:14
A sport és a helyes bőrápolás

A jó idő beköszöntével egyre többen érezzük úgy, hogy testünknek mozgásra van szüksége. Valljuk be, a hosszú, nyomasztó téli hónapok alatt nem sokunknak van kedve kitekerni a tornaszőnyeget és nekiállni sportolni. De a melengető napsugarak, a jó idő arra motiválnak minket, hogy újra mozogásba lendüljünk. Ilyenkor előkerülnek a szekrény mélyéről a futócipők és a különféle sporteszközök.

2023. 04. 14. 10:57:16
Zsíros vagy száraz korpával küzd? Nem mindegy mit használ rá!

A korpásodás gyakori jelenség, a felnőtt lakosság mintegy 50%-át érinti. Előfordulása változik az életkorral és a férfiak között gyakoribb, mint nőknél. Legtöbbször serdülőkorban jelentkezik a megváltozott hormonháztartás következtében, később általában enyhül, de egyeseknél egész életük során megmarad.

2023. 02. 20. 08:03:59
A babák bőrének tisztántartása

Az újszülöttek bőrének védelmében nagyon igaz a mondás, miszerint a kevesebb több. A babák bőre rendkívül érzékeny, sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, ezért fontos, hogy a csöppségek bőrének ápolására különös figyelmet fordítsunk.

A kisbabák az első időszakban nem igazán érintkeznek a külvilággal, így a bőrük kevésbé szennyeződik – kivéve a pelenkával fedett területet. Mindezek tudatában, teljes mértékben elegendő hetente kétszer-háromszor megfürdetni őket, ez biztosítja a megfelelő higiéniát.

2023. 02. 20. 07:55:36
A szájhigiéné alapjai: a fogmosás és a fogtisztítás szabályai

Tudja, hogy mi tartozik a mindennapos szájápolás körébe? Milyen szempontok szerint válasszon fogkefét és fogkrémet, illetve hogy milyen a szabályos fogmosás? Miért nem érdemes hanyagolnia a fogselyem használatát?

A helyes fogmosás és a rendszeres, alapos fogápolás kulcsfontosságú a megfelelő szájhigiéné fenntartásához. Ezzel pedig megakadályozhatjuk a különféle fogbetegségek kialakulását. A fogak egész életen át tartó, mindennapos törődést igényelnek, ami magában foglalja a megfelelő szájápolási termékek beszerzését, illetve a rendszeres fogorvosi ellenőrzéseket is.
2023. 01. 17. 08:33:30
Sminkelés előtti bőrápolás

A bőr sminkelés előtti előkészítése rendkívül fontos. A legtöbb hölgynek nem jut eszébe az ezeket megelőző, az arcbőrt előkészítő lépések, pedig elengedhetetlenek, ha a tökéletes végeredmény a cél. Minél jobb állapotban van tehát arcbőrünk, az elkészült smink is annál tökéletesebb, ragyogóbb lesz.

Lényegesen 3+1 fontos lépést kell betartani, amik megfelelő sorrendje a következő: tisztítás, hámlasztás, hidratálás és primer használata. A továbbiakban ezt a 3+1 fő mozzanatot fogjuk kifejteni.

2023. 01. 17. 08:28:12
Természetes és hatásos: A Györgyteák

A népgyógyászat és Szabó Gyuri bácsi neve vitathatatlanul összeforrt a mai magyar köztudatban. Gyuri bácsi volt a mai modern népgyógyászat egyik legismertebb képviselője, a gyógynövényes gyógyítás volt a szenvedélye. Többen a „bükki füvesemberként” hivatkoztak rá, népnevelő, felvilágosító tevékenységét számos kitüntetéssel ismerték el több fontos fórumon. Ismeretei legjavát nagymamájának köszönhette és több évtizeden keresztül munkálkodott azon, hogy tudásával segítse azokat az embereket, akik nyitottak a kiegészítő gyógymódokra.

A hagyomány és gondoskodás jegyében születtek meg a Györgyteák, amik több betegség tüneteinek enyhítésére is megoldást nyújtanak. Cikkünkben a Diabess termékcsaládról és a Babaváró tearendszerről olvashat.

2022. 12. 14. 10:38:01
Dermokozmetikai ajándékcsomag a fal alatt? Igen!

Karácsonykor köszönetet mondhat mindazoknak a környezetében, akik egy kicsit könnyebbé teszik az életét a mindennapokban. Az alábbi cikkünkben kifejtjük, hogyan adhat testápolással és szépségápolással kapcsolatos ajándékcsomagokat úgy, hogy annak ne legyen csalódás a vége.

Karácsonykor nagyon sok ember ajándékoz valamilyen kozmetikumot a hozzá közel állóknak, de általában ezt nem a szeretet vezérli, hanem az ötlettelenség, és az utolsó pillanatokban szaladnak be valamilyen üzletbe, és emelik le a polcról a megmaradt kozmetikai csomagok egyikét.

2022. 12. 14. 10:14:20
Az igazi varázsszerek: a dermokozmetikumok A kozmetikum fajták végeláthatatlan tárháza érhető el mindenki számára: natúr-, bio-, fito-, vegán-, dermo-, és még sorolhatnánk az újabbnál újabb technológiákat és alapanyagokat. Mindezek közül a legérdekesebbek a dermokozmetikumok, hiszen kevesen vannak tisztában a jelentésükkel és a rendkívüli hatásaikkal. Cikkünkben minden hasznos információt összegyűjtöttünk, amit a dermokozmetikumokról tudnia érdemes.

Keresés